Koorleden vertellen……. (deelname Limburgs Korenfestival)

Na vele weken voorbereiding is het eindelijk zo ver. Deelname aan het Limburgse Korenfestival. De afgelopen repetities is er veel gewerkt aan optimalisering van dynamiek en choreografie. We worden al vroeg verwacht in Roermond, het voordeel van vroeg op staan is dat je dan meer van de dag hebt. Aangekomen in Roermond eerst even wakker worden met koffie om vervolgens vol energie de workshop expressie te volgen. Onze coach was Marijke de Wit en haar aanstekelijk enthousiasme en leuke opwarmoefeningen maakten de dag nóg leuker. Als afsluiting van de workshop gaven we nog een privé concert van ons blok wat we vanmiddag zouden zingen. Het maakte indruk, mooi dat zit wel goed. Toch nog een paar kleine tips die we vanmiddag kunnen toepassen. Al met al een geslaagde workshop die achteraf zeker heeft bijgedragen aan goed optreden.

Voor een lekkere lunch was gezorgd en daarna mochten we gaan inzingen, alsof we dat nog niet genoeg hadden gedaan, pfff. Nadat nog even de kleine puntjes op Hallelujah waren gezet kon het wachten beginnen. Leuk om naar de andere koren voor ons te kijken, maar ondertussen stijgt de spanning.
Dan is het eindelijk onze beurt, het combo zet vlug het instrumentarium op, een en ander afgestemd en dan mogen wij het podium op.

Ondanks dat we vaker op een podium hebben gestaan voor avondvullende shows is dit toch heel andere koek…..eh beleving. Hier sta je dan en wordt het koor beoordeeld door een jury….spannend! De eerste toon klinkt en het voelt goed! Wat volgt hebben wij beleefd als een geweldige performance. Het applaus uit de zaal bevestigt dat en zal later ook uit het juryrapport en de punten blijken.

Als het optreden voorbij is krijgen we van onze beschermvrouwe een consumptie als beloning voor onze geweldige prestaties. Dan is er nog zeker tijd om naar een paar andere koren te luisteren. Ook hier kan je lering uit trekken, dus goed opletten. Meest opvallend: iemand op de achterste rij van een koor die een papiertje uit de zak pakt waar (wij aannemen) de tekst op stond.(Die persoon keek wel heel regelmatig tijdens het zingen op dat papiertje)

Rond 17:30 besluiten we met een groep leden wat te eten. De keuze van eten is echter reuze en verdeeld en zo kan het dan ook gebeuren dat we over verschillende locaties verdeeld zitten om te eten. Dat is ook prima, als we maar weer compleet zijn straks. Teruggekomen in de Oranjerie is het tijd geworden voor de prijsuitreiking.
Zouden we erbij zijn of niet? Allereerst een optreden van het koor “Jokola” o.l.v. Ralph Hamer,  winnaar van de titel Limburgs Koor van het jaar 2016 Wat een geweldige show gaven die weg, indrukwekkend!Maar ook aan dat optreden komt een eind en volgt een prijsuitreiking en felicitaties voor Rita Scheffers uit Weert die een oeuvre-award kreeg voor haar grote verdiensten in de koorwereld. Een grote selectie van koren waarvan zij dirigent is brengen felicitaties en voeren nummers uit.

Om 21:00 is het dan eindelijk zo ver; het moment waarop we gewacht hebben. Zou het, zou het niet? Helaas we zijn niet in de prijzen gevallen.Maar niet getreurd, wij hebben een fantastisch resultaat behaald (226 punten) en daar mogen we trots op zijn.

Dank aan iedereen in de voorbereidingen/bedenken en uitschrijven choreografie, alle vrijwillgers en supporters en natuurlijk alle leden waarmee we New Generation hebben vertegenwoordigd tijdens het Korenfestival in Roermond.

Een koor waarvan wij blij zijn deel uit te maken!

Sigrid en Sander

net even anders.....<< >>Een koorlid vertelt....... (deelname Limburgs Korenfestival)

You must be logged in to post a comment.